Statut

 

Obiective

 

Proiecte

 

Publicatii

Bibliotheca Historica et Archaeologica Universitatis Timisiensis:

 

Staff

 

Didactica

Anul 2007:

In curand va punem la dispozitie varianta paginii in lb. engleza!

Coming soon the English version!

 

 

Obiective

 

Centrul de Studii de Istorie si Arheologie Timisoara (CSIATim) isi propune intensificarea unei cercetari fundamentale in aceste ramuri stiintifice, pentru zona de sud-vest a Romaniei in context national si european.

Conform Statutului de functionare, CSIATim are ca obiective:

  1. Promovarea si sprijinirea materiala si morala a studierii aprofundate a istoriei Banatului in context national si european.

  2. Popularizarea activitatii personalitatilor marcante din Romania si Banat, prin studii si lucrari monografice.

  3. Sprijinirea dezvoltarii cercetarii stiintifice in cadrul Centrului de Excelenta prin promovarea membrilor tineri, doctoranzi si studenti la masterat, in vederea obtinerii unor burse de documentare in vederea perfectionarii profesionale.

  4. Centrul de Excelenta este menit sa asigure un dialog stiintific viu intre cercetarea istorica locala si cea nationala si europeana.

  5. Centrul de Excelenta isi propune popularizarea activitatii stiintifice prin publicatiile facultatii si centrului: B.H.A.U.T., S.I.B. si Arhé

  6. Cu prilejul unor aniversari ale unor evenimente istorice sau ale unor personalitati, Centrul de Excelenta va organiza manifestari stiintifice tematice in domeniile istorie, arheologie, istoria artei, etc.

  7. Activitatea profesionala a Centrului se bazeaza in principal pe activitatea cadrelor didactice tinere a caror program de cercetare se stabileste de comun acord si se materializeaza in realizarea onor lucrari de referinta in domeniu (publicari de rapoarte de cercetare, studii de arhiva, etc)

  8. Colaborarea cu Universitati si Institute de arheologie si istorie de prestigiu din strainatate in cercetarea unor obiective arheologice de pe teritoriul Romaniei (cercetari cu caracter clasic si interdisciplinar)

back  next

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Institutii de cercetare

 

Parteneri interni

 

Parteneri externi

 

Suport tehnic

 

Legaturi

 

 


Home Page   Statut   Proiecte   Publicatii   Staff   Institutii de cercetare   Parteneri interni   Parteneri externi   Suport tehnic   Legaturi© Copyright CSIATim 2002
Webmaster dmicle@litere.uvt.ro